Vazhdo lart
Në Gjëndje

Magnezijum 300 Direkt

22.99

GODITJE DIREKTE E STRESIT, NGERCEVE DHE DHIMBJEVE MUSKULARE

Formulim inovativ i magnezit për aplikim pa shtuar lëng

Kategori: Tag:
Magnezijum 300 Direkt

Informacion i pergjitshem i medikamentit

Magnezi është kationi i dytë më i përfaqësuar në qelizë dhe i katërti më i përfaqësuar në trup.
• Në trupin e një personi të shëndetshëm të rritur, rreth 99% e magnezit gjendet në mënyrë intracelulare kryesisht në kockë dhe muskuj, ndërsa vetëm 1% është
jashtëqelizor në serum.
• Magnezi është një mineral që kërkohet nga trupi për funksionimin normal të zemrës, muskujve dhe nervave.
• Eshtë gjithashtu e nevojshme për ndërtimin e muskujve dhe kockave.
• Kërkohet për prodhimin e energjisë ATP në qelizë, për glikolizën, për sintezën e acideve nukleike dhe proteinave.
• Arrin efektet e tij duke moduluar përshkueshmërinë e kanaleve jonike dhe si bashkë-faktor I domosdoshëm për aktivitetin biologjik të më shumë se 300 enzimave.
• Magnezi ndikon në transportin e joneve të kalciumit, natriumit dhe kaliumit përmes kanaleve jonike, transportuesve dhe pompave.
• Marrja e përhershme e ulët ose humbja e tepërt e magnezit mund të çojë në mungesë të magnezit, e cila mund të rrisë rrezikun e disa sëmundjeve, të tilla si
hipertensioni, diabeti, migrena, osteoporoza, dhe gjithashtu mund të shkaktojnë reagimin inflamator të trupit.
• Në subjektet e shëndetshme, veshkat përmes urinës eleminojnë magnezin e tepërt nga trupi, kështu që rreziku i toksicitetit të magnezit rritet me funksion të
veshkave të dëmtuara

• NGERÇET MUSKULORE
Një test klinik i rastit, i kontrolluar nga placebo dyfishtë i rastësishëm, ka treguar që administrimi i magnezit zvogëlon incidencën e ngërçeve të këmbëve të natës tek të moshuarit (12).

• MIGRENA
Një numër i madh i studimeve tregojnë se plotësimi oral i magnezit është efektiv në parandalimin dhe trajtimin e sulmeve të dhimbjes së migrenës.
Studimet e rastit të dyfishta kanë treguar që plotësimi oral i magnezit (300 mg, dy herë në ditë) uli incidencën e sulmit të migrenës me 33-47 në krahasim me 15.8% në grupin e placebo-s (13,14). Studimet e rastësishme tregojnë se administrimi oral i oksidit të magnezit për 4 muaj është i efektshëm në uljen e intensitetit të dhimbjes së kokës së migrenës tek fëmijët e moshës 3 deri në 17 vjeç (15). Akademia Amerikane e Neurologjisë (AAN) konfirmon efektivitetin e përdorimit oral të magnezit në parandalimin e migrenës

• EPILEPSI
Hipomagnesemia është një faktor rreziku për konvulsione te fëmijët dhe të rriturit. Kushtet e tjera të lidhura me konfiskimet konvulsive, të tilla si preeklampsia dhe eklampsia, kanë treguar përmirësim pas administrimit të magnezit (16).

• NGERÇET MUSKULORE
Një test klinik i rastit, i kontrolluar nga placebo dyfishtë i rastësishëm, ka treguar që administrimi i magnezit zvogëlon incidencën e ngërçeve të këmbëve të natës tek të moshuarit (12).

• GODITJA ISHEMIKE
Përqendrimi shumë i ulët i magnezit në serum rrit rrezikun e goditjes ishemike me 57% (17).

• SEMUNDJA E ALZHEIMER
Studimet tregojnë se personat me sëmundjen e Alzheimerit kanë një përqendrim të konsiderueshëm të ulët në serum të magnezit CSF (18) dhe se përqendrimet e ulëta të magnezit dëmtojnë funksionin njohës të pacientëve të Alzheimerit në krahasim me pacientët e së njëjtës moshë pa sëmundjen e Alzheimerit (19).

• DHIMBJA NEUROPATHIKE
Një studim i kontrolluar i dyfishtë i verifikuar i rastit, tregon se, krahasuar me placebo, magnezi i plotësuar me analgjezikë zvogëlonte intensitetin e dhimbjes pas 6 javësh në 6 muaj monitorim në pacientët me dhimbje kronike refraktare të shpinës së ulët me një përbërës neuropatik (20)

• DEPRESIONI DHE ANKTHI
Provat ekzistuese tregojnë se plotësimi oral i magnezit (gjithashtu përdoret oksid Mg, 300 mg në ditë) pas 90 ditëve të administrimit ka një efekt anksiolitik në personat me ankth të butë, sindromën paramenstruale (PMS) dhe hipertensionin (21). Rezultatet e një meta-analize tregojnë se plotësimi oral i magnezit me një dozë prej afro 320 mg / ditë në mënyrë efektive zvogëlon rrezikun e depresionit.

• HYPERTENSION
Mbështetur nga Shoqata Amerikane e Sëmundjeve të Zemrës, magnezi si suplement zvogëlon presionin sistolik të gjakut me rreth 2.00 mm Hg dhe presionin diastolik të gjakut me rreth 1.78 mm Hg në rreth tre muaj. Rezultatet e fundit nga një meta analizë që përfshin 2028 pacientë me hipertension tregojnë se një muaj plotësim i magnezit në dozë 300 mg / ditë është i mjaftueshëm për të ngritur nivelet ne serum të magnezit dhe për të zvogëluar presionin e gjakut. Nivele të larta të magnezit në gjak kanë qenë të lidhura me përmirësimin e rrjedhës së gjakut, një faktor tjetër i shoqëruar me uljen e presionit të gjakut. Efekti antihipertensiv është më i theksuar me mungesë të magnezit në trup. Magnezi ndihmon në uljen modeste të presionit sistolik të gjakut me rreth 2.00 mm Hg dhe presionin diastolik të gjakut me rreth 1.78 mm Hg. (1) Një meta analizë që përfshin 1173 pacientë me hipertension tregoi se plotësimi me magnez elementar në intervalin 120 deri 973 mg (sidomos me marrje> 370 mg /
ditë) ka ulur në mënyrë të moderuar presionin e gjakut (presioni sistolik i gjakut me 3-4 mmHg dhe presioni diastolik i gjakut nga 2 deri në 3 mmHg) (2).Hipomagnesemia është një faktor rreziku për shfaqjen ose përkeqësimin e shumë sëmundjeve neurologjike dhe psikiatrike si migrena, dhimbja kronike, epilepsia, sëmundja e Alzheimerit, goditja dhe ankthi (11).

• MIGRENA
Një numër i madh i studimeve tregojnë se plotësimi oral i magnezit është efektiv në parandalimin dhe trajtimin e sulmeve të dhimbjes së migrenës.
Studimet e rastit të dyfishta kanë treguar që plotësimi oral i magnezit (300 mg, dy herë në ditë) uli incidencën e sulmit të migrenës me 33-47 në krahasim me 15.8% në grupin e placebo-s (13,14).
Studimet e rastësishme tregojnë se administrimi oral i oksidit të magnezit për 4 muaj është i efektshëm në uljen e intensitetit të dhimbjes së kokës së migrenës tek fëmijët e moshës 3 deri në 17 vjeç (15). Akademia Amerikane e Neurologjisë (AAN) konfirmon efektivitetin e përdorimit oral të magnezit në parandalimin e migrenës.

DOZA E REKOMANDUAR PËR MESHKUJ DHE FEMRA
• Përdorimi i rekomanduar ditor (RDI) * i magnezit përmes ushqimit është rreth 300 deri 400 mg në varësi të gjinisë dhe moshës, si dhe kushtet dhe nevojat specifike të trupit.
• Shumica e magnezit gjenden në perimet me gjethe jeshile (spinaq dhe brokoli), drithëra, arra (bajame, kikirikë dhe arra), banane dhe bishtajore.
• Kufiri maksimal i lejueshëm i marrjes (UL) i magnezit si suplemente për gratë, burrat, gratë shtatzëna dhe gratë që sapo kanë lindur është deri në 350 mg në ditë. Sipas rekomandimeve të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë (SHBA)
• ARITMI
Sipas rekomandimeve të Shoqatës Gjermane për Studimin e Magnezit, përdorimi i magnezit (240-480 mg në ditë për 4 deri në 6 javë) është i domosdoshëm vetëm ose si një shtesë me medikamente të tjera në parandalimin dhe terapinë e aritmive kardiake dhe në rastin e administrimit oral, është shumë më i sigurtë (3). Hipomagnesemia rrit incidencën e fibrilacionit atrial (4). Hipomagnesemia rrit rrezikun e toksicitetit të shkaktuar nga digoksina e përcjellur nga dysrhythmmias (5). Rezultatet e një testi të rastësishëm, të dyfishtë, të kontrolluar, treguan që, në krahasim me placebo, administrimi oral i magnezit si shtesë (260 mg magnez elementar) ul intensitetin e aritmive të parakohshme të ventrikulit dhe supraventrikularit në pacientët pa sëmundje ishemike ose strukturore të zemrës ( 6).

• INSUFICIENCA KRONIKE E ZEMRËS
Hipomagnesemia zvogëlon mbijetesën e pacientëve me insuficiencë kronike të zemrës, sepse çon në rezultatin fatal për shkak të aritmive të ventrikulit. Mbijetesa dy-vjeçare e pacientëve me nivel normal të magnezit ndaj atyre me magnez të ulët ishte afërsisht 61% kundrejt 42% (7).
Një studim i rastësishëm i dyfishtë i verbër që përfshin pacientë me insuficencë kongestive të qëndrueshme të zemrës për shkak të sëmundjes së arterieve koronare tregoi që plotësimi i magnezit oral zvogëloi presionin arterial mesatar, rezistencën vaskulare sistolike dhe incidencën e ekstrasistolave të izoluara të ventrikulit dhe takyarritmisë ventrikulare jo të vazhdueshme
MAGNEZI
• Magnezi është kationi i dytë më i përfaqësuar në qelizë dhe i katërti më i përfaqësuar në trup.
• Në trupin e një personi të shëndetshëm të rritur, rreth 99% e magnezit gjendet në mënyrë intracelulare kryesisht në kockë dhe muskuj, ndërsa vetëm 1% është
jashtëqelizor në serum.
• Magnezi është një mineral që kërkohet nga trupi për funksionimin normal të zemrës, muskujve dhe nervave.
• Eshtë gjithashtu e nevojshme për ndërtimin e muskujve dhe kockave.
• Kërkohet për prodhimin e energjisë ATP në qelizë, për glikolizën, për sintezën e acideve nukleike dhe proteinave.
• Arrin efektet e tij duke moduluar përshkueshmërinë e kanaleve jonike dhe si bashkë-faktor I domosdoshëm për aktivitetin biologjik të më shumë se 300 enzimave.
• Magnezi ndikon në transportin e joneve të kalciumit, natriumit dhe kaliumit përmes kanaleve jonike, transportuesve dhe pompave.
• Marrja e përhershme e ulët ose humbja e tepërt e magnezit mund të çojë në mungesë të magnezit, e cila mund të rrisë rrezikun e disa sëmundjeve, të tilla si hipertensioni, diabeti, migrena, osteoporoza, dhe gjithashtu mund të shkaktojnë reagimin inflamator të trupit.
• Në subjektet e shëndetshme, veshkat përmes urinës eleminojnë magnezin e tepërt nga trupi, kështu që rreziku i toksicitetit të magnezit rritet me funksion të veshkave të dëmtuara.
• DIABETI
Diabeti – Një studim i rastësishëm dhe i kontrolluar nga placebo që përfshin burra dhe gra shtatzëna me prediabet tregoi që një muaj plotësim i magnezit uli hipergliceminë gjatë agjërimit dhe pas ngrënies, përmirësoi gjendjen e glicemisë, uli nivelet e triglicerideve dhe rriti HDL në të rriturit me hipomagnesemia (10)

• Përdorimi i rekomanduar ditor (RDI) * i magnezit përmes ushqimit është rreth 300 deri 400 mg në varësi të gjinisë dhe moshës, si dhe kushtet dhe nevojat specifike
të trupit.
• Shumica e magnezit gjenden në perimet me gjethe jeshile (spinaq dhe brokoli), drithëra, arra (bajame, kikirikë dhe arra), banane dhe bishtajore.
• Kufiri maksimal i lejueshëm i marrjes (UL) i magnezit si suplemente për gratë, burrat, gratë shtatzëna dhe gratë që sapo kanë lindur është deri në 350 mg në ditë.
* Sipas rekomandimeve të Institutit Kombëtar të Shëndetësisë (SHBA)
Shkarko prezantimin e plote te medikamentit ne gjuhen shqipe duke klikuar ketu!
Ingredients:

One bag contains 300 mg of magnesium powder, in the form of magnesium oxide

Packing:

20 bags

Way of use:

One bag a day melt directly in the mouth, without further addition of liquid

There are no reviews yet.

Be the first to review “Magnezijum 300 Direkt”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *