Vazhdo lart
Në Gjëndje

Selen + Zn Direkt

22.99

Minerale qe mbrojne shendetin dhe imunitetin!

  1. Prodhimi I hormoneve aktive
  2. Mbrojtje nga stresi oksidative
  3. Mbron endotelin e eneve te gjakut dhe zvogelon inflamacionin.
  4. Ngadalesion plakejen
  5. Cilesia dhe qarkullimi I materialit riprodhues tek meshkujt
Kategori: Tag:
Selen + Zn Direkt

Informacion i pergjitshem i medikamentit

Seleni dhe Zinku janë antioksidantë të fuqishëm.

Në trupin e njeriut, zhvillohet vazhdimisht një lloj luftë midis molekulave të oksiduara të oksigjenit dhe fuqive antioksiduese të organizmit. Shkaku i shumë sëmundje-ve është veprimi i radikalëve të lirë. Radikalet e lira janë toksike sepse sulmojnë molekulat, dëmtojnë proteinat, prishin membranën qelizore dhe shkaktojnë vdekjen e qelizave. Ata janë fajtorët kryesorë për shumë ndryshime negative në trup që pasqyrohen në sistemin tonë mbrojtës. Radikalet e lira prodhohen nga stresi, sforcimi i shtuar fizik, metale të rënda, smogu, tymi i duhanit dhe rrezatimi UV. Antioksidantët në trupin tonë luftojnë kundër radikalëve të lirë. Ato janë substanca që parandalojnë drejtpërdrejt formimin e radikalëve të lirë dhe shkatërrojnë ato të krijuara tashmë. Seleni dhe zinku, si antioksidantë të fuqishëm, mbrojnë qelizat nga stresi oksidues. Seleni dhe zinku janë elemente që gjenden në sasi të vogla në trup, të domosdoshme për funksionimin normal të trupit. Seleni është një element gjurmë ose mikromineral, jashtëzakonisht i rëndësishëm sepse kërkohet për veprimin e enzimave të shumta të varura nga seleni (selenoproteinat). Përkatësisht, funksioni i selenit në trupin tonë manifestohet pikërisht përmes selenoproteinave, të cilat luajnë një rol në sintezën e formës aktive të hormonit tiroide, reagimin imunitar, spermatogjenezën si dhe mbrojtjen e trupit kundër stresit oksidativ.

Seleni dhe gjëndra tiroide

Hormonet e sekretuara nga gjëndra tiroide rregullojnë shumë procese në trup, të tilla si temperaturën e trupit, metabolizmin, funksionin e zemrës dhe funksionimin e sistemit nervor. Këto hormone ndikojnë gjithashtu në pamjen dhe cilësinë e lëkurës dhe flokëve. E gjithë kjo i jep kësaj gjëje të vogël, e vendosur në pjesën e përparme të qafës, një rol të madh në funksionimin e trupit tonë. Përqendrimi më i lartë i selenit në trupin tonë gjendet në gjëndrën tiroide, sepse seleni është një përbërës i domosdoshëm i enzimave që konvertojnë hormonin jo-aktiv T4 në hormonin aktiv T3. Prandaj, seleni është një nga aleatët më të mëdhenj të gjëndrës tiroide, dhe plotësimi i selenit luan një rol të rëndësishëm në trajtimin e mosfunksionimit të tiroides.

Seleni, spermatogjeneza dhe riprodhimi

Spermatogjeneza është një proces kompleks i formimit të spermës. Roli i selenit në spermatogjenezën reflektohet në dy selenoprotei-na. Peroksidaza glutathione peroksidazë fosfolina dhe Selenoprote-ina P. Glutathione peroxidaza është selenoproteina kryesore në teste dhe është lidhja kryesore midis selenit, cilësisë së spermës dhe riprodhimit tek meshkujt. Selenoproteina P është një proteinë plazmatike e nevojshme për të dhënë selen në testes. Një studim i ri australian nga Universiteti i Adelaide ka treguar për herë të parë se seleni mikronutrient antioksidues luan një rol thelbësor në ruajtjen e shëndetit riprodhues të grave. Seleni dihet se është thelbësor për riprodhimin e meshkujve. Studimi vuri në dukje se sasia e selenit dhe selenoproteinave u rrit në folikulat e vezoreve të mëdha dhe të shëndetshme. Seleniumi prandaj mendohet se luan një rol kryesor në antioksidantët gjatë fazës përfundimtare të zhvillimit të folikulit, duke siguruar kështu një mjedis të shëndetshëm për vezën.

Seleni dhe imuniteti

Seleni është një mineral i rëndësishëm për sistemin imunitar që të funksionojë në nivelin e tij optimal. Pa nivele adekuate të selenit në trup, sistemi imunitar është më i ndjeshëm ndaj sulmeve. Nëse nuk ka selen të mjaftueshëm në trup, organizmi ka më shumë të ngjarë t’i nënshtrohet infeksioneve më të shpeshta dhe i duhet më shumë kohë për t’u rikuperuar nga infeksionet. Kjo për shkak se viruset janë shumë më të lehtë për tu përsëritur në trup nëse niveli i selenoproteinës në qeliza është i pamjaftueshëm. Seleni rrit rolin mbrojtës të sistemit imunitar duke përmirësuar veprimin e limfociteve T dhe makrofagëve. Seleni është i dobishëm në të gjitha kushtet e imunitetit të dobësuar. Zinku është një mineral thelbësor. Eshtë mikroelement sepse gjendet në një sasi të vogël në trup, por është i domosdoshëm për funksionimin normal të organizmit. Eshtë e nevojshme për rritje dhe zhvillim, për funksionimin e sistemit imunitar, ndihmon në shërimin më të shpejtë të plagëve, ndikon në formimin e spermës dhe testosteronit. Zinku përdoret në parandalimin e ftohjes dhe gripit, ose në infeksione kronike, pasi rrit sistemin imunitar dhe luan një rol antioksidues.

Efekti i kombinuar i selenit dhe zinkut

Të dy mineralet, të cilat janë pjesë e përgatitjes Selen + Zn Direkt, kontribuojnë në funksionimin normal të sistemit imunitar dhe mbrojnë qelizat nga stresi oksidues, marrin pjesë në mirëmbajtjen e kushteve normale të lëkurës, flokëve dhe thonjve. Seleni kontribuon në funksionimin normal të tiroides dhe spermatogjenezën, ndërsa zinku kontribuon në riprodhim normal.

Shkarko prezantimin e plote te medikamentit ne gjuhen shqipe duke klikuar ketu!

There are no reviews yet.

Be the first to review “Selen + Zn Direkt”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *